Bral 3,5 tisíca mesačne za nič, teraz žaluje svojho bývalého zamestnávateľa

, CNN;ČTK Foto: YT/BFMTV;AFP SITA/AP

Štyridsaťštyriročný Frédéric Desnard z Paríža sa súdi so svojím bývalým zamestnávateľom kvôli tomu, že sa v práci príliš nudil. Od firmy Interparfums požaduje odškodné 360 tisíc eur, za ujmu, ktorú mu vraj nezáživné pracovnú činnosť spôsobila. Spoločnosť obvinenia odmieta.

Desnard vo firme podľa webu francúzskeho denníka Le Monde pracoval od roku 2010 do roku 2014. Oficiálne bol zodpovedný za "všeobecný servis", v skutočnosti bol vraj ale "chlapík pre všetko".  Nadriadení vraj chceli, aby za nich robil niektoré ich osobné povinnosti, napríklad vyzdvihoval deti z krúžkov. Nakoniec už vraj pre neho bolo tak málo práce, že mu šéfovia povedali, aby šiel domov a prišiel, až ho zavolajú. To sa ale vraj nestalo.

Za takúto pracovnú náplň, teda za nič, ako tvrdí, bral 3 500 eur mesačne. Desnard tvrdí, že následkom nezáživnej é práce, z ktorej bol pred 18 mesiacmi prepustený, sa u neho objavil takzvaný syndróm boreout. Tak sa podľa jednej teórie označuje nespokojnosť v práci následkom nudy. Tá vraj u Francúza viedla k vážnym zdravotným problémom. "Trpel ťažkou depresiou a mal dopravnú nehodu spojenú s epileptickým záchvatom… upadol do kómy a bol na péenke," uviedol podľa spravodajského serveru CNN Desnardov právnik Montasser Charny.

Spoločnosť Interparfums obvinenia popiera. Spojitosť medzi zdravotným stavom svojho bývalého zamestnanca a jeho pracovnými podmienkami vo firme vraj nezistil žiadny súd ani iný kompetentný orgán.

S domnienkou, že Desnard by mohol trpieť syndrómom boreout, vraj prišiel len jeho ošetrujúci lekár. Jeho analýza však vraj nemá "žiadnu právnu hodnotu". Verdikt súdu má byť známy 27. júla.

Súvisiace články

Aktuálne správy