Svetový šampionát hokeja v Rusku: Stálo nás to 25 miliónov dolárov, niečo sa musí vrátiť na vstupenkách!

, TASS Foto: SITA/AP

Pred mesiacom bolo predaných ešte len 30 % vstupeniek na zápasy, ktoré sa budú odohrávať v meste na rieke Neva. Kritiku adresoval Jurij Avdejev, ktorý je na čele výboru pre telesnú výchovu a šport v Petrohrade.

"Viem, že kritika smeruje k cene vstupeniek. To je ale jediná možnosť, ako získame aspoň čiastočnú náhradu za organizáciu turnaja," povedal minister športu Vitalij Mutko, ktorý stojí na čele organizačného výboru turnaja počas zasadnutia výboru Rady federácie pre sociálnu politiku.

Podľa oficiálnej stránky šampionátu, sa ceny vstupeniek na záverečné súboje Svetového pohára pohybovali v rozmedzí medzi 13 500 až 22 500 rubľov (asi 185 eur až 307 eur). Vstupenky na všetky zápasy ruského národného tímu, pod podmienkou, že sa prepracuje do finále, mali stáť najmenej 39 750 rubľov (viac než 540 eur). O deň neskôr ale táto informácia zo stránky zmizla.

Ruský prezident hokejová federácia Vladislav Treťjak sa domnieva, že cenová politika pre Svetový pohár je nastavená vhodne a podporí účasť fanúšikov na turnaji. „Hlavne je, aby ​​ľudia príšli podporiť mužstvá. Nielen Rusko, ale aj ďalšie tímy. Ceny vstupeniek sú primerané, sú svetové a schválené medzinárodnou hokejovou federáciou," povedal Tretiak.

"Takéto ceny boli aj v Prahe a po celom svete. Mimochodom, pozrite sa na ceny,  ak by sa fanúšikovia rozhodli navštíviť všetky zápasy ruského tímu, zaplatili by  40 000 rubľľov. Pri takejto cene dokáže prísť podporiť domáci tím každý, samozrejme návštevníci asi nepôjdu na každý domáci zápas. My sa snažíme, aby prišiel čo najväčší počet ľudí. Bude dobré, keď si ľudia vyberú jeden alebo dva zápasy, nemusia prísť na všetky," dodal Treťjak.

Majstrovstvá sveta sa budú konať od 6. mája do 22. mája v "Aréne legiend" v Moskve a "Jubilejnej" v Petrohrade. Turnaj sa otvorí zápas medzi Švédskom a Lotyšskom, a medzi Spojenými štátmi  a Kanadou.

Viac aktuálnych informácií o šampionáte s podrobným rozpisom zápasov nielen našich našich chlapcov nájdete na stránke športiek.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy