Dopravný podnik Bratislava chce ochranu za 4 milióny eur

Komplexné zabezpečenie ochrany bezpečnostnou službou na tri roky vyberie Dopravný podnik Bratislava cez rokovacie konanie so zverejnením. Lehota na predkladanie žiadostí o účasť je 25. apríla. Obstarávateľ zníži počet záujemcov na troch, vybraným pošle výzvu na predloženie ponúk.

Dopravný podnik Bratislava, a. s. (DPB) chce za komplexné zabezpečenie ochrany bezpečnostnou službou na tri roky vo svojich objektoch v hlavnom meste zaplatiť predbežne 4,2 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (5,04 mil. eur vrátane dane). Vyplýva to z vyhláseného rokovacieho konania so zverejnením vo Vestníku verejného obstarávania.

Lehota na predkladanie žiadostí o účasť je 25. apríla, kritériom na vyhodnotenie ponúk je najnižšia cena. Obstarávateľ zníži počet záujemcov na troch, vybraným pošle výzvu na predloženie ponúk. Záujemcovia majú preukázať, že za tri predchádzajúce roky k lehote na požiadanie o účasť poskytli bezpečnostné služby vo výške minimálne 1,3 mil. eur bez dane. Požadovaná hodnota jednej poskytnutej takejto služby je najmenej 500 tis. eur bez dane.

Súčasťou zákazky bude ochrana osôb, ochrana prevážaných finančných hotovostí a cenín proti odcudzeniu, poskytovanie bezpečnostnej strážnej služby v objektoch dopravného podniku, ako aj súvisiace služby s poskytovaním ochrany bezpečnostnou službou. Úlohou zavedenia integrovaného bezpečnostného systému bude komplexné monitorovanie a riadenie technológií v oblasti fyzickej bezpečnosti v areáloch a objektoch dopravného podniku. Musí dokázať spracovať informácie o udalostiach poskytovaných bezpečnostnými technológiami. „Integrovaný bezpečnostný systém musí spĺňať najvyššie nároky na bezpečnosť a stabilitu. Bezpečnosť celkového riešenia by mala využívať obvyklé techniky v oblasti informačnej bezpečnosti,“ oznámil Dopravný podnik Bratislava.

Dopravný podnik Bratislava, a. s. bol zapísaný v Obchodnom registri SR 20. apríla 1994, má základné imanie 42,985 mil. eur. Akcionárom je Hlavné mesto SR Bratislava. Spoločnosť prevádzkuje mestskú hromadnú dopravu v Bratislave autobusmi, električkami a trolejbusmi, ako aj regionálne autobusové linky do Chorvátskeho Grobu, rakúskeho Hainburgu a maďarskej Rajky.

Súvisiace články

Aktuálne správy