Vodohospodári dajú za strážnu službu na východe 3,6 mil. eur

Bezpečnostnú strážnu službu pre objekty Slovenského vodohospodárskeho podniku na východe Slovenska bude štyri roky poskytovať košická spoločnosť O.M.O. Vodohospodári majú zároveň za pracovnú zdravotnú službu za tri roky uhradiť bratislavskej spoločnosti ProCare takmer šesťstotisíc eur vrátane dane z pridanej hodnoty.

Slovenský vodohospodársky podnik, š. p. (SVP) vynaloží na bezpečnostnú strážnu službu vo svojich objektoch na východe Slovenska takmer 3 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (3,6 mil. eur vrátane dane). Za poskytovateľa týchto služieb počas štyroch rokov vybral spoločnosť O.M.O., s. r. o. z Košíc spomedzi ponúk dvoch uchádzačov. Ako vyplýva z výsledku verejnej súťaže, vyhlásenej vlani v septembri, ďalší účastník Security Global, s. r. o. z Trebišova bol vylúčený pre nesplnenie podmienok účasti. Predpokladaná cena zákazky bola 3 mil. eur bez dane.

Spoločnosť O.M.O. bude zabezpečovať strážnu službu v areáloch SVP v pôsobnosti Odštepného závodu Košice. Medzi stráženými objektmi sú areály správ povodia Bodrogu v Trebišove, Laborca v Michalovciach, Dunajca a Popradu v Poprade, Hornádu a Bodvy v Košiciach. Súčasťou strážnej služby sú aj vodné stavby Domaša, Vihorlat, Starina, Bukovec, Ružín a Palcmanská Maša, čerpacie stanice Pavlovce nad Uhom a Streda nad Bodrogom, povodňové dvory Paričov Trebišov, Petrovce nad Laborcom, vrátane rozdeľovacieho objektu Petrovce.

Vodohospodári zároveň majú za pracovnú zdravotnú službu počas troch rokov uhradiť 497,4 tis. eur bez dane (596,9 tis. eur s daňou). Túto zákazku pridelili bratislavskej spoločnosti ProCare, a.s. vo verejnej súťaži, vyhlásenej vlani v júni, na základe jedinej prijatej ponuky. Do súťaže sa pôvodne prihlásili aj spoločnosti ProBenefit, s. r. o. Púchov, BE-Soft, a. s. Košice a PZS, s. r. o. Banská Bystrica, ale ponuku nepredložili. Predpokladaná cena za poskytovanie služby bola 498 tis. eur bez dane. Využívať ju budú zamestnanci vo vedení podniku v Banskej Štiavnici a jeho odštepných závodoch Banská Bystrica, Piešťany, Bratislava a Košice, vrátane osemnástich správ povodí riek a závodov Dunaj a Vodné dielo Gabčíkovo.

Slovenský vodohospodársky podnik, š. p. so sídlom v Banskej Štiavnici bol založený rozhodnutím ministerstva pôdohospodárstva v decembri 1996, v Obchodnom registri SR je zapísaný od 1. júla 1997. Spravuje vodné toky v dĺžke 32 738 kilometrov, 287 vodných nádrží, 2 811 kilometrov ochranných hrádzí a kanálovú sieť v dĺžke 1 812 kilometrov. Celková plocha povodí je 49 015 štvorcových kilometrov. SVP vznikol spojením bývalých štyroch štátnych podnikov Povodie Dunaja, Povodie Váhu, Povodie Hrona a Povodie Bodvy a Hornádu. Podnik má kmeňové imanie 891,25 mil. eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy