Rammstein žaluje Nemecko, kvôli zakázanému sadomasu žiada odškodné

, ČTK Foto: SITA/AP

Kapela Rammstein chce od Nemecka odškodné za náklady spojené so stiahnutím albumu Liebe ist für alle da.

V Nemecku sa schyľuje k zaujímavému súdnemu procesu. Tvrdí chlapci z Rammsteinu na čele s frontmanom Tillom Lindemannom (53) podali žalobu na Spolkovú republiku Nemecko kvôli kontroverznému albumu Liebe ist für alle da.

Od škandálu so zakázaným albumom Liebe ist für alle da (Láska je tu pre všetkých) od skupiny Rammstein už uplynulo sedem rokov, ale stále nie je všetkému koniec. Najnovšie sa kapela rozhodla zažalovať Spolkovú republiku Nemecko. Pred rokmi totiž musel byť kontroverzný album stiahnutý po zásahu úradu monitorujúceho prípadný nevhodný vplyv médií na mladistvých. Album nesmel byť vystavený v obchodoch, predávať sa mohol až od 18 rokov a neskôr dokonca museli byť nepredané nosiče zničené a nahradené novou verziou.

Problematickou sa ukázala byť jedna z piesní, ktorá podľa úradníkov až príliš zreteľne odkazovala k sadomasochistickým praktikám, a tiež jeden z obrázkov v booklete albumu. Rammstein teraz požaduje od Nemecka odškodnenie za náklady, ktoré kapele vznikli navyše, a to v hodnote 66-tisíc eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy