Diaľničiari nakúpia súčastí zvodidiel od Hakomu

Národná diaľničná spoločnosť chce na súčasti zvodidiel Stalprodukt pre svoje strediská za štyri roky vynaložiť maximálne šesťstotisíc eur bez dane z pridanej hodnoty. Martinskú spoločnosť Hakom vybrala za dodávateľa spomedzi ponúk dvoch uchádzačov.

Národná diaľničná spoločnosť, a. s. (NDS) plánuje nakúpiť súčasti zvodidiel Stalprodukt pre svoje strediská správy a údržby diaľnic a rýchlostných ciest a stredisko špecializovaných činností. Za štyri roky predpokladá na to vynaložiť maximálne šesťstotisíc eur bez dane z pridanej hodnoty (720 tis. eur vrátane dane). Za dodávateľa súčastí zvodidiel diaľničiari vybrali spoločnosť Hakom, s. r. o. z Martina, ponuku predložili dvaja uchádzači. Vyplýva to z výsledku verejnej súťaže vyhlásenej vlani v decembri, predpokladaná cena zákazky bola šesťstotisíc eur bez dane. Hakom predložil cenu 570,3 tis. eur a Tris, spol. s r. o. z Košíc 588 tis. eur.

NDS si chce zároveň poistiť zodpovednosť za environmentálnu škodu na základe zákona o prevencii a náprave environmentálnych škôd. Predpokladá za to zaplatiť predbežne 118 tis. eur na štyri roky, a to od 15. augusta 2016 do 14. augusta 2020. Diaľničiari vo vyhlásenej výzve určili lehotu na predkladanie ponúk 30. marca.

Národná diaľničná spoločnosť, a. s. vznikla 1. februára 2005 na základe zákona. Jej 100-percentným vlastníkom je štát, v mene ktorého koná Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť eviduje základné imanie takmer 3,145 mld. eur. K hlavným činnostiam spoločnosti patrí prevádzka, opravy, údržba a výstavba diaľnic a rýchlostných ciest.

Súvisiace články

Aktuálne správy