U.S. Steel pokračuje v projektoch znižovania prašnosti

Košický hutnícky podnik vypísal tender na dodávateľa projektu odprášenia jednej z oceliarní. Odhadovaná cena zákazky, ktorá sa bude spolufinancovať z eurofondov, je 7,2 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Košická oceliareň U.S. Steel pokračuje v projektoch odprašovania vo svojej fabrike. Po tom, čo vo februári vyhlásila tender na odprášenie rudných mostov jednej z vysokých pecí, teraz vyhlásila ďalšie podobné verejné obstarávanie. V ňom hľadá dodávateľa na projekt zníženia prašnosti jednej z oceliarní v prevádzkach odsírenia surového železa. Odhadovaná cena zákazky je podľa Úradného vestníka Európskej únie 7,2 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty, pričom bude spolufinancovaná z eurofondov.

Cieľom tohto projektu je zníženie emisií tuhých znečisťujúcich látok. Vybraný dodávateľ má do spoločnosti U.S. Steel dodať novú filtračnú stanicu, zmodernizovať existujúcu filtračnú stanicu, inštalovať dymníky a pretesniť odsávacie miesta. Projekt by sa mal uskutočniť za 22 mesiacov. Záujemcovia môžu ponuky predkladať do 3. mája tohto roku.

Spoločnosť U.S. Steel Košice vznikla prevzatím niekdajšieho hutníckeho kombinátu VSŽ americkou spoločnosťou U.S. Steel Corporation v júni roku 2000. Spoločnosť patrí k najväčším výrobcom plochých valcovaných výrobkov v Európe, ktoré dodáva najmä pre automobilový, strojársky a elektrotechnický priemysel.

Súvisiace články

Aktuálne správy