Orange smeruje k dohode o odčlenení aktív Bouygues Telecom

Táto dohoda je kľúčová pre úspech súčasných rokovaní o fúzii Orange a Bouygues Telecom. Orange smeruje k dohode s konkurenčnými firmami SFR a Iliad.

Spoločnosť Orange smeruje k dohode s konkurenčnými firmami SFR a Iliad o odčlenení aktív spoločnosti Bouygues Telecom. Uviedol to šéf spoločnosti Orange Stéphane Richard. Táto dohoda je kľúčová pre úspešné zavŕšenie súčasných rokovaní o fúzii Orange a Bouygues Telecom. Akákoľvek dohoda si totiž vyžaduje, aby firma Orange odpredala niektoré aktíva spoločnosti Bouygues Telecom svojim konkurentom. Týmto spôsobom sa majú zmierniť obavy z narušenia voľnej hospodárskej súťaže.

„Rozhovory sú takmer ukončené“ povedal Richard. „Myslím, že sme sa zhruba dohodli na hlavných bodoch odčlenenia aktív,“ dodal.

Spoločnosti Orange a Bouygues Telecom oficiálne pokračujú v rokovaniach od januára. Potenciálna transakcia v hodnote 10 mld. eur by znamenala zníženie počtu telekomunikačných operátorov na francúzskom trhu zo štyroch na troch. Firma Bouygues by sa stala po francúzskom štáte druhým najväčším akcionárom firmy Orange. Richard potvrdil, že termínom na dosiahnutie dohody o prevzatí Bouygues Telecom je koniec marca.

Súvisiace články

Aktuálne správy