Prieskum: Polovica Rusov si myslí, že to najhoršie pre tamojšiu ekonomiku ešte len príde

, intellinews.com Foto: SITA/AP

Kým celkový dojem z ekonomiky bol medzi Rusmi negatívny, 45 % oslovených uviedlo, že sú všeobecne spokojní so životom, ktorý dnes vedú.

Viac ako polovica Rusov verí, že to najhoršie ešte len príde, pokiaľ ide o ekonomiku krajiny, zatiaľ čo štvrtina je presvedčená, že v súčasnosti zažíva vrchol krízy, vyplýva z prieskumu agentúry VTsIOM so sídlom v Moskve.

Prieskum prebehol v dňoch 20. a 21. februára, respondenti v ňom boli požiadaní, aby sa pokúsili zhodnotiť situáciu v krajine na základe zadefinovaných kritérií. Ako vyplýva z grafu uvedeného nižšie, na otázku, či prebiehajúca ekonomická kríza v Rusku pravdepodobne skončí v dohľadnom čase, 52 % uviedlo, že sú presvedčení, že to najhoršie ešte len príde. Je to približne rovnaký podiel opýtaných, ako pred štyrmi mesiacmi.

Zatiaľ čo väčšina ponúkala pochmúrne prognózy keď ich požiadali o názor na ruskú ekonomiku, 70 % malo pozitívny výhľad ak sa pýtali na celkovú situáciu v krajine.

Prieskum týmto zistením poukazuje, že ide o populáciu, ktorá je pripravená ďalej bojovať a pozerať sa  dopredu bez akéhokoľvek skutočného presvedčenia. 36 % opýtaných uviedlo, že by chceli plánovať veci dopredu, ale v tejto chvíli je to prakticky nemožné.

Súvisiace články

Aktuálne správy