Nemecká ekonomika má napriek globálnym problémom rásť

Rastové impulzy by mala najväčšia európska ekonomika naďalej čerpať z rekordne vysokej zamestnanosti, silnej domácej spotreby, nízkych cien ropy a slabšieho eura, tvrdí v aktuálnej správe ministerstvo hospodárstva

Nemecká ekonomika bude pokračovať v raste stabilným tempom, hoci spomalenie na rozvíjajúcich sa trhoch zasiahlo kľúčové exportné odvetvia. Uviedlo to v piatok nemecké ministerstvo hospodárstva. V globálnej ekonomike sa perspektívy rastu v uplynulom mesiaci opäť zhoršili, v dôsledku čoho zostal nemecký export mierne utlmený, uviedlo ďalej ministerstvo. Na dôveru negatívne vplývalo hospodárske spomalenie v Číne a v ďalších rozvíjajúcich sa ekonomikách, ako aj otrasy na finančných trhoch. Rastové impulzy by mala najväčšia európska ekonomika naďalej čerpať z rekordne vysokej zamestnanosti, silnej domácej spotreby, nízkych cien ropy a slabšieho eura, tvrdí ministerstvo v pravidelnej mesačnej správe.

Nemecká ekonomika v roku 2015 posilnila o 1,7 %, keď súkromná spotreba nahradila obchod ako tradičný motor jej rastu. V aktuálnom roku počíta vláda v Berlíne rovnako s posilnením výkonu domácej ekonomiky o 1,7 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy