Deutsche Telekom odkladá predaj dcéry T-Mobile US

Nemecký operátor, ktorý je 65,4-percentným vlastníkom T-Mobile US, sa svoju americkú dcéru snaží predať už niekoľko rokov.

Nemecký telekomunikačný operátor Deutsche Telekom odložil predaj svojej americkej dcéry T-Mobile US, pretože sa najprv zúčastní na nadchádzajúcej aukcii rádiových vĺn v USA. Deutsche Telekom tak potenciálnym záujemcom umožňuje počkať na priaznivejšie politické prostredie voči zlučovaniu telekomunikačných firiem. Uviedli to pre agentúru Reuters dva zdroje.

Americká federálna komisia pre telekomunikácie má začať aukciu nízkofrekvenčných rádiových vĺn v závere tohto mesiaca a môže to trvať niekoľko mesiacov. „Počas tohto obdobia nebude v americkom telekomunikačnom sektore nijaká aktivita v oblasti zlučovania a akvizícii,“ povedal v utorok jeden zo zdrojov, ktorý je oboznámený s problematikou. T-Mobile US, ktorého 65,4-percentným vlastníkom je Deutsche Telekom, uviedol, že by mohol na aukciu vynaložiť až do 10 mld. USD.

Deutsche Telekom sa snaží predať svoju americkú dcéru už niekoľko rokov. Pokus predať T-Mobile firme Sprint v roku 2014 zablokoval americký regulačný úrad a minuloročné rokovania medzi T-Mobile US a spoločnosťou Dish Network Corp sa zastavili. Deutsche Telekom uviedol, že nie je pod tlakom, aby svoju americkú dcéru predával, ale bude uvažovať o každej ponuke.

Súčasťou nadnárodnej skupiny firiem Deutsche Telekom Group je operátor SlovakTelekom. Skupinu Slovak Telekom tvoria materská spoločnosť Slovak Telekom a jej dcérske spoločnosti Zoznam, Zoznam Mobile, Telekom Sec, PosAm a Digi Slovakia.

(1 EUR = 1,0888 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy