Americká obchodná komora v SR má nového prezidenta

Novým prezidentom Slovenskej obchodnej komory na Slovensku sa stal Todd Bradshaw, ktorý na poste nahradil Igora Kottmana.

Americká obchodná komora na Slovensku (AmCham) má od februára nového prezidenta, stal sa ním Todd Bradshaw. Nový prezident, ktorého zvolila správna rada AmCham, zastáva pozíciu riadiaceho partnera pre Slovensko v spoločnosti PwC Slovensko a lídra PwC pre verejný sektor pre strednú a východnú Európu. Bradshaw na novom poste vystriedal Igora Kottmana.

„Budem pracovať spolu so správnou radou komory na zlepšovaní podnikateľského prostredia, chceme pozitívne ovplyvňovať diskusiu o veciach verejných a prispievať tak k tomu, aby sa Slovensko stalo lepším miestom pre život,“ komentoval svoje zvolenie Bradshaw. Prezident AmCham je jej najvyšším predstaviteľom a zároveň hlavou správnej rady, ktorá riadi smerovanie a činnosť organizácie. Správna rada má 17 členov, ktorí sú volení na dvojročné funkčné obdobie.

Americká obchodná komora na Slovensku bola založená v Bratislave v roku 1993 ako nezávislá nezisková organizácia financovaná z príspevkov svojich členov. Združuje podnikateľské subjekty na slovenskom trhu s cieľom podporovať nielen rozvoj dobrých vzťahov SR so Spojenými štátmi, ale aj rast slovenskej ekonomiky a zlepšovanie investičného a podnikateľského prostredia. Z 340 spoločností, ktoré AmCham združuje, je 40 % slovenských, 40 % amerických a 20 % medzinárodných.

Súvisiace články

Aktuálne správy