Zisk Orange vzrástol v minulom roku na 2,65 miliardy eur

Francúzska telekomunikačná spoločnosť Orange oznámila za rok 2015 prudký rast čistého zisku a rast, aj keď mierny, zaznamenal aj ukazovateľa EBITDA. Rovnako vzrástli tržby, napriek slabým výsledkom na domácom trhu. V tomto roku očakáva Orange ďalší rast EBITDA, najmä vďaka pokračujúcemu znižovaniu nákladov. Informoval o tom portál RTTNews.
Najväčšia telekomunikačná spoločnosť vo Francúzsku uviedla, že za minulý rok vzrástol jej čistý zisk viac než dvojnásobne na 2,65 miliardy eur. Zisk pred úrokmi, daňami a odpismi (EBITDA) dosiahol 12,43 miliardy eur, čo oproti predchádzajúcemu roku predstavuje rast o 1,97 %. Na porovnateľnej báze dosiahol rast 0,1 %.
Tržby sa zvýšili o 2 % na 40,24 miliardy eur z 39,45 miliardy eur, pričom k ich rastu prispel pozitívny vývoj v európskej zóne, najmä v Španielsku. Darilo sa aj biznisu Orange v Afrike a na Blízkom východe. Na porovnateľnej báze zaznamenali tržby mierny pokles o 0,1 %. Čo sa týka ich vývoja vo Francúzsku, klesli o 0,8 % na 19,14 miliardy eur.
Ohľadne plánov prevziať menšieho rivala Bouygues Telecom vedenie Orange uviedlo, že rokovania potrvajú minimálne ešte niekoľko týždňov, než padne nejaké rozhodnutie. V prípade, že by sa plány spoločnosti zrealizovali, počet francúzskych telekomunikačných operátorov by sa znížil zo štyroch na troch. Kombinovaná skupina by zároveň kontrolovala približne 50 % trhu s pevnými linkami a trhu mobilnej komunikácie.

Súvisiace články

Aktuálne správy