Údržbu a opravy za 7 mil. eur zaistí pre dopravcu ZSSK štátna firma ZSSK Cargo

Údržbu a opravy koľajových vozidiel zabezpečí pre štátneho osobného dopravcu - Železničnú spoločnosť Slovensko (ZSSK) tiež štátny, ale nákladný dopravca -Železničná spoločnosť Cargo Slovakia (ZSSK Cargo).

Údržbu a opravy koľajových vozidiel zabezpečí pre štátneho osobného dopravcu – Železničnú spoločnosť Slovensko (ZSSK) tiež štátny, ale nákladný dopravca -Železničná spoločnosť Cargo Slovakia (ZSSK Cargo). A to za cenu sedem miliónov eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).
Taký je výsledok súťaže, ktorý bol zverejnený vo vestníku verejného obstarávania. Dodávateľ by mal pre ZSSK zaistiť nižšie stupne údržby železničných koľajových vozidiel.
Obstarávanie prebiehalo formou rokovacieho konania bez výzvy na súťaž. Podľa ZSSK je totiž firma ZSSK Cargo jedinou, ktorá má potrebné technické, technologické, personálne a dokumentačné vybavenie na zabezpečenie takýchto prác.
„Vzhľadom na rovnaké zameranie činností opráv železničných koľajových vozidiel a rozmiestnenie opravárenských základní je ZSSK Cargo jediný možný dodávateľ,“ opísala ZSSK. Zákazka nie je spolufinancovaná z eurofondov.

Súvisiace články

Aktuálne správy