Verizon Communications dosiahol v 4. kvartáli väčší, ako očakávaný zisk

Americká spoločnosť Verizon Communications dosiahla vlani v 4. kvartáli o niečo vyšší zisk, ako jej predpovedali analytici z Wall Street. Informovali o tom agentúry Reuters a Bloomberg.
Čistý príjem najväčšej telekomunikačnej spoločnosti v USA dosiahol za tri mesiace do konca decembra 5,39 miliardy USD (4,95 miliardy eur), čo predstavuje 1,32 USD na akciu. V rovnakom období predchádzajúceho roka 2014 pritom Verizon vykázal stratu 2,23 miliardy USD alebo 54 centov/akcia.
Po vylúčení jednorazových položiek mal Verizon v sledovanom období zisk 89 centov na akciu, zatiaľ čo analytici počítali so ziskom v priemere 88 centov/akcia.
Verizon získal vlani v posledných troch mesiacoch 1,5 milióna nových predplatiteľov, čo je menej ako 2 milióny nových klientov v 4. kvartáli 2014. Ale analytici odhadovali, že priláka ešte menej, a to 1,4 milióna predplatiteľov.
Prevádzkové tržby Verizonu v poslednom štvrťroku 2015 vzrástli o 3,2 % na 34,25 miliardy USD a tiež prekonali odhady analytikov, ktorí očakávali tržby vo výške 34,1 miliardy USD.
Verizon čelí tvrdej konkurencii mobilných operátorov ako sú T-Mobile US a Sprint, ktorí ponúkajú klientom veľké zľavy.

Súvisiace články

Aktuálne správy