Slovenská pošta vlani dala na obnovu pobočiek 5 miliónov eur

Slovenská pošta v minulom roku zrekonštruovala, zmodernizovala a presťahovala do modernejších priestorov celkovo dvadsaťjeden poštových prevádzok.

Spoločnosť Slovenská pošta, a.s. v minulom roku investovala do rekonštrukcií a modernizácií svojich pobočiek 5 mil. eur. Uvedená suma zahŕňala okrem rekonštrukcií pôšt aj stavebné úpravy v zázemiach pobočiek, rekonštrukciu kotolní a klimatizovanie poštových prevádzok. „Celkovo bolo zrekonštruovaných, zmodernizovaných a presťahovaných do modernejších priestorov dvadsaťjeden poštových prevádzok,“ informovala agentúru SITA hovorkyňa Slovenskej pošty Stanislava Pondelová.

Najväčšie investície z hľadiska rozsahu a nákladov sa týkali zriadenia novej pošty v Moste pri Bratislave (okres Senec), rekonštrukcií pôšt Bratislava 2 a 3, Trnava 1, Žilina 4 a Košice 13. Do nových, atraktívnejších a zmodernizovaných priestorov sa presťahovala Pošta Košice 7 v Obchodnom centre Optima a do nových priestorov sa premiestnila Pošta Bratislava 53 v Obchodnom centre Aupark. „Slovenská pošta otvorila v roku 2015 dve nové pobočky – Pošta Bratislava 18 v nákupnom centre Eurovea a Pošta Bratislava 54 v petržalskom komplexe Sky box,“ priblížila Pondelová.

V investičnom pláne Slovenskej pošty na tento rok sú na rekonštrukcie a modernizácie stavieb vyhradené 4 mil. eur.

Slovenská pošta vznikla 1. januára 1993 a na akciovú spoločnosť so 100-percentnou účasťou štátu sa pretransformovala 1. októbra 2004. Akcie spoločnosti spravuje Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť má základné imanie 214,3 mil. eur a štrnásťtisíc zamestnancov.

Súvisiace články

Aktuálne správy