Čínske akcie dnes kolísali a uzavreli zmiešane

Čínske akcie uzavreli dnešné volatilné obchodovanie zmiešane. Indexy kolísali a striedavo padali do negatívneho pásma. Popoludní sa totiž znížil vplyv opatrení, ktoré prijala vláda na stabilizáciu búrz. Informovala o tom agentúra Reuters.
Index najväčších firiem kótovaných na burzách v Šanghaji a Šen-čene – CSI300 si pripísal 0,3 % a uzavrel na úrovni 3478,78 bodu. Šanghajská index Composite naopak stratil 0,3 % a uzavrel na 3287,71 bodu.
Peking sa dnes novými opatreniami snažil zlepšiť zlú náladu na trhu. Čínske indexy aj mena sa v pondelok (4. 1.) prepadli, čo malo negatívny vplyv na trhy po celom svete. Analytici však varovali investorov, aby sa pripravili na ďalšie kolísanie. Priebeh popoludňajšieho obchodovania zvýraznil výzvy, ktorým Čína čelí.
Na trhu sa špekulovalo o vládnej intervencii prostredníctvom štátnych bánk, ktorá by mala zabrániť, aby index CSI300 padol o viac než 5 %. To by znamenalo nový mechanizmus stabilizácie indexu. Akcie menších firiem, ktoré uprednostňujú retailoví investori, však prudko klesli.

Súvisiace články

Aktuálne správy