EK stiahla obvinenia za obmedzenie súťaže na trhu s derivátmi

Európska komisia obvinila v júli 2013 spoločnosť Markit, Medzinárodnú asociáciu pre swapy a deriváty a 13 bánk z obmedzenia hospodárskej súťaže na trhu s derivátmi.

Európsky protimonopolný úrad stiahol obvinenia voči 13 bankám za obmedzovanie hospodárskej súťaže na trhu s derivátmi. Vyšetrovanie však bude pokračovať voči spoločnosti Markit a Medzinárodnej asociácii pre swapy a deriváty (ISDA). „ISDA verí, že jej konanie bolo vždy v poriadku. Budeme naďalej spolupracovať s protimonopolným úradom, aby sme tento prípad vyriešili,“ oznámila agentúre Reuters hovorkyňa asociácie. Spoločnosť Markit odmietla situáciu komentovať.

Európska komisia (EK) v piatok informovala, že stiahla vznesené obvinenia v prípade 13 bánk z dôvodu nedostatočných dôkazov. „Uzavretie prípadov neovplyvní výsledok prebiehajúceho vyšetrovania komisie v prípade spoločnosti Markit a ISDA,“ uviedla EK. Obvinenia boli stiahnuté voči Bank of America Merrill Lynch, Barclays, Bear Stearns, BNP Paribas, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, JPMorgan, Morgan Stanley, Royal Bank of Scotland a UBS.

Európska komisia obvinila v júli 2013 celú skupinu z obmedzovania prístupu Deutsche Boerse a Chicago Mercantile Exchange na trh s úverovými derivátmi v roku 2007, resp. 2008.

Súvisiace články

Aktuálne správy