Vienna Insurance Group v SR s poistným 551,8 mil. eur

V medziročnom porovnaní deväťmesačné poistné vzrástlo o 0,5 %

Koncernové spoločnosti Vienna Insurance Group na Slovensku dosiahli ku koncu septembra predpísané poistné 551,8 mil. eur. V medziročnom porovnaní to podľa zverejnených informácií znamená nárast o 0,5 %. Zisk pred zdanením klesol o 6,1 % na 40,4 mil. eur.

V životnom poistení sa podľa vyjadrení skupiny osvedčilo bankopoistenie prostredníctvom lokálnej dcérskej spoločnosti Erste Group, ktoré stúplo o 10,3 %. V životnom poistení predpis vzrástol o 0,3 % na 297,6 mil. eur. Predpísané poistné v neživotnom poistení sa zvýšilo o 0,8 % na 254,2 mil. eur.

Celý koncern Vienna Insurance Group zaznamenal v deviatich mesiacoch tohto roka predpísané poistné na úrovni 6,912 mld. eur pri medziročnom poklese o 1,8 %. Bez jednorazovo plateného životného poistenia to predstavuje nárast o 2,5 %. V oblasti jednorazovo plateného poistenia je totiž koncern vzhľadom na aktuálne úrokové sadzby aj naďalej zdržanlivý. To viedlo v životnom poistení k celkovému poklesu o 5,2 %.

Vienna Insurance Group patrí k vedúcim špecialistom na poistenie v Rakúsku ako aj v strednej a východnej Európe. V skupine je približne 50 spoločností v 25 krajinách. Na Slovensku pôsobia poisťovňa Kooperativa, Komunálna poisťovňa a Poisťovňa Slovenskej sporiteľne.

Súvisiace články

Aktuálne správy