Výkonným riaditeľom PAS sa stal Peter Kremský

Peter Kremský nahradí Róberta Kičinu, ktorý bol na pozícii výkonného riaditeľa Podnikateľskej aliancie Slovenska dvanásť rokov.

Novým výkonným riaditeľom Podnikateľskej aliancie Slovenska (PAS) sa po voľbách vedúcich predstaviteľov na nasledujúce funkčné obdobie stal Peter Kremský. Ten nahradil Róberta Kičinu, ktorý bol výkonným riaditeľom PAS dvanásť rokov. Prezidentom aliancie ostal Ondrej Smolár. Informovala o tom PAS.

Novozvolený výkonný riaditeľ sa chce svojim pôsobením zamerať prevažne na boj proti korupcii a na zlepšovanie efektivity štátu. „Rád by som sa sústredil najmä na boj proti korupcii a klientelizmu, efektivitu štátu a jeho ekonomických nástrojov, ako aj budovanie podnikateľskej etiky. Chcel by som tiež osloviť ďalšie spoločnosti, ktorým sú tieto hodnoty blízke, aby sa stali členmi PAS a zapojili sa do jej aktivít,“ uviedol Kremský.

Pôvodný riaditeľ Kičina sa vo voľbách o miesto výkonného riaditeľa už neuchádzal. „Po 12 rokoch práce vo vedení PAS som sa rozhodol neuchádzať sa vo voľbách o funkciu výkonného riaditeľa na ďalšie funkčné obdobie, ale hľadať nové výzvy v korporátnom svete,“ komentoval voľby Kičina.

Ako ďalej informovala PAS, za viceprezidentov PAS boli zvolení Jaroslav Košťálik a Peter Serina. Agenda aliancie ostáva po výročnom zasadnutí jej členov nezmenená.

Súvisiace články

Aktuálne správy