Ceny ropy pokračujú v poklese, cena WTI klesla pod 46 USD/barel

Po stredajšom poklese o viac než 3 % pokračovali dnes ceny ropy v ďalšom oslabovaní, aj keď v pomalšom tempe. Stále to však stačilo na pokles ceny ropy WTI pod 46 USD za barel (159 litrov). Na trh totiž naďalej vplývajú informácie o raste zásob komodity v USA. Informovala o tom agentúra Reuters.
Americké ministerstvo energetiky v stredu (4.11.) oznámilo, že zásoby ropy v USA sa minulý týždeň zvýšili o 2,85 milióna barelov, čo je o niečo viac, než očakávali ekonómovia. Zároveň to znamenalo rast ropných zásob už šiesty týždeň po sebe.
Na trhy okrem toho zatlačili informácie od šéfky americkej centrálnej banky Janet Yellenovej, že Fed by mohol úrokové sadzby zvýšiť už v decembri. V reakcii na tieto informácie cena WTI klesla na záver obchodovania o 3,3 % a cena Brentu takmer o 4 %.
Dnes sa pokles spomalil, cena americkej ľahkej ropy WTI sa však dostala pod 46 USD/barel. Cena tejto ropy s decembrovým kontraktom klesla do 16.35 h SEČ o 55 centov na 45,77 USD (42,06 eura) za barel. Cena severomorskej ropnej zmesi Brent klesla o 23 centov na 48,35 USD/barel.

Súvisiace články

Aktuálne správy