Čím by chcel byť Varoufakis, ak by si mohol vybrať jedno zamestnanie v Európe?

, businessinsider Foto: SITA

Samozrejme, chcel by byť nemeckým kancelárom. "Musel by som ale oprášiť svoju nemčinu," dodal.

Potom, čo by sa stal najvplyvnejším európskym politikom, prijal by štvorbodový plán na podporu ekonomiky eurozóny. Ten by zahŕňal napríklad špeciálny fond chudoby pod záštitou ECB a podporu Európskej investičnej banky v "neriadenom " investovaní do zelenej energie, začínajúcich technologických firiem a biznisu budúcnosti.

Vo svojom typicky bombastickom prejave na konferencii Financial Times Banking Summit nazval francúzskeho prezidenta "výplodom našej kolektívnej predstavivosti". Bol skrátka celkom vo forme.

Na margo Veľkej Británie uviedol, že ak by mal možnosť hlasovať v referende o budúcnosti krajiny v EÚ, "bol by v pokušení hlasovať pre vystúpenie z Európskej únie, ale neurobil by to". Varufakis si myslí, že aj keď sa bude britský premiér David Cameron zameriavať výhradne na nemeckú kancelárku Merkelovú, nepodarí sa mu vyjednať pre Veľkú Britániu takú rolu v Európe, akú si predstavuje. "Verím kampani občianskej neposlušnosti, ale v rámci EÚ," povedal Varufakis. "Myslím si, že taliansky premiér Renzi chce niečo také, ale Cameron v tomto zlyhá, ak sa mu nepodarí dať dokopy veľkú alianciu."

Súvisiace články

Aktuálne správy