Forbes: Najbohatším Slovákom zostáva Andrej Babiš, v rebríčku pribudla žena

, ČTK Foto: SITA

Poradie na prvých troch miestach rebríčka časopisu Forbes sa oproti vlaňajšku nezmenilo. Najbohatším Slovákom zostáva Andrej Babiš, ktorý je jediným eurovým miliardárom. Druhý je Ivan Chrenko z developerskej spoločnosti HB Reavis, tretí spolumajiteľ finančnej skupiny Penta Jaroslav Haščák.

Najbohatším Slovákom ostal podľa slovenskej edície časopisu Forbes český minister financií Andrej Babiš. Majetok rodáka z Bratislavy a majiteľa skupiny Agrofert časopis vo svojom najnovšom vydaní odhadol na 2,37 miliardy eur oproti minuloročným 2,04 miliardy eur. Babiš je medzi Slovákmi podľa časopisu jediným eurovým miliardárom.

V rebríčku najbohatších Slovákov na druhom mieste skončil Ivan Chrenko z developerskej spoločnosti HB Reavis, ktorá podniká nielen na Slovensku aj zahraničí. Hodnota Chrenkového majetku sa podľa časopisu oproti vlaňajšku zvýšila o 80 miliónov na 730 miliónov eur. Za ním sa umiestnil spolumajiteľ finančnej skupiny Penta Jaroslav Haščák s majetkom za 530 miliónov eur. Poradie na prvých troch miestach sa oproti vlaňajšku nezmenilo.

Rebríček najbohatších Slovákov časopis Forbes tento rok rozšíril z predchádzajúcich desiatich mien na  pätnásť. Ich majetok ocenil dohromady na takmer 8,5 miliardy eur, čo zodpovedá viac ako 11 percentám výkonu slovenského hospodárstva za minulý rok.

Do rebríčka sa tento rok dostala aj jedna žena, Mária Blašková, ktorá po zosnulom manželovi zdedila podiely v skupine Moravia Steel. Jej hlavným aktívom sú Třinecké železiarne.

Súvisiace články

Aktuálne správy