Zisk spoločnosti Time Warner prekonal očakávania

Zisk spoločnosti bez zahrnutia jednorazových položiek bol v treťom štvrťroku v sume 1,25 USD na akciu, analytici očakávali 1,09 USD na akciu

Americká spoločnosť Time Warner Inc v treťom kvartáli dosiahla lepší zisk a tržby, ako sa očakávalo. Pomohlo jej k tomu vyššie predplatné filmového kanála HBO a zvýšenie licenčných príjmov štúdia Warner Bros. Celkové príjmy spoločnosti Time Warner za júl až september sa zvýšili o 5,1 % na 6,56 mld. USD. Tržby štúdia Warner Bros. v treťom kvartáli stúpli o približne 15 % a tržby kanála HBO vzrástli o 4,8 %.

Čistý zisk patriaci akcionárom Time Warner stúpol na 1,04 mld. USD, čiže 1,26 USD na akciu z úrovne 967 mil. USD, čiže 1,11 USD na akciu. Zisk spoločnosti bez zahrnutia jednorazových položiek bol v treťom štvrťroku v sume 1,25 USD na akciu. Analytici oslovení v prieskume agentúry Reuters v priemere očakávali, že firma za tretí kvartál vykáže zisk 1,09 USD na akciu pri tržbách 6,51 mld. USD.

Time Warner Inc má približne 49-percentný podiel na hlasovacích právach v Central European Media Enterprises (CME), ktorá prevádzkuje televízne stanice v šiestich krajinách strednej a východnej Európy. Spoločnosť Central European Media Enterprises Ltd. v júli 2007 odkúpila 20 % v TV Markíza od spoločnosti Media Invest, spol. s r. o. CME informovala, že sa touto transakciou stala 100-percentným vlastníkom spoločnosti Markíza – Slovakia, spol. s r. o., ktorá je prevádzkovateľom licencie na vysielanie TV Markíza.

(1 EUR = 1,0976 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy