Zisk banky Intesa Sanpaolo v 3. kvartáli vzrástol

Talianska banka Intesa Sanpaolo dosiahla v 3. kvartáli 2015 nárast zisku a väčší, ako jej predpovedali analytici. Vďačí za to najmä nižším výdavkom na zlé úvery. Informovali o tom agentúry Reuters, AP a Bloomberg.
Z hospodárskych výsledkov banky vyplýva, že jej čistý zisk sa za tri mesiace do konca septembra 2015 zvýšil na 722 miliónov eur zo 483 miliónov eur v rovnakom období minulého roka. Analytici, ktorých oslovila agentúra Reuters, pritom banke predpovedali zisk vo výške 667 miliónov eur.
Druhá najväčšia banka v Taliansku v 3. kvartáli tohto roka vyčlenila 769 miliónov eur na zlé nesplácané úvery. To je podstatne menej ako 1,26 miliardy eur v rovnakom období vlani. Za prvých deväť mesiacov 2015 dosiahla výška jej finančných rezerv na zlé úvery 2,3 miliardy eur, čo je najmenej od roku 2011. To signalizuje zlepšovanie situácie v oblasti úverov.
Na druhej strane, čistý výnos banky z úrokov v období júl-september klesol medziročne o 9 % na 1,91 miliardy eur, zatiaľ čo analytici počítali, že dosiahne 1,97 miliardy eur.
Dobrou správou však je, že ukazovateľ kapitálovej primeranosti banky bol na konci septembra na úrovni 13,4 %, čo je o niečo viac ako 13,3 % na konci júna.

Súvisiace články

Aktuálne správy