Ceny ropy stagnujú, cena WTI sa pohybuje nad hranicou 46 USD/barel

Potom, ako ceny ropy zaznamenali na záver predchádzajúceho obchodovania pokles, bol dnes ich pohyb minimálny, najmä v prípade americkej WTI. Podľa analytikov však na ne stále pôsobia vysoké zásoby na trhu či nepriaznivé ekonomické správy z Číny. Informovala o tom agentúra Reuters.
Cena americkej ľahkej ropy WTI s decembrovým kontraktom dosiahla do 8.39 h SEČ 46,17 USD (41,85 eura) za barel (1 barel = 159 litrov), čo v porovnaní so záverom predchádzajúceho obchodovania predstavuje rast len o tri centy. Na záver pondelkového (2.11.) obchodovania zaznamenala cena WTI pokles o 45 centov na 46,14 USD/barel, keď trhy reagovali na najnovšie odhady ďalšieho rastu ropných zásob v USA.
Cena severomorskej ropnej zmesi Brent zaznamenala zníženie o 15 centov na 48,64 USD za barel po poklese na záver pondelkového obchodovania o 77 centov. Podobne ako v prípade WTI reagovala na prieskum agentúry Reuters, ktorý naznačil, že zásoby ropy v USA za minulý týždeň vzrástli o 2,7 milióna barelov. Ak by sa to potvrdilo, bol by to rast už šiesty týždeň po sebe.
Americký ropný inštitút API zverejní svoje odhady dnes a americké ministerstvo energetiky oficiálnu správu o stave ropných zásob oznámi v stredu (4.11.). Na ceny ropy navyše tlačia aj nepriaznivé ekonomické správy z Číny, ako i informácie z Ruska, že tamojšia produkcia ropy dosiahla v októbri nové postsovietske maximum.

Súvisiace články

Aktuálne správy