Nezamestnanosť nad 20 % malo na konci septembra 7 okresov

Oproti koncu septembra minulého roka sa počet okresov presahujúcich 20-percentnú nezamestnanosť znížil o päť.

Miera nezamestnanosti bola na konci septembra tohto roka vyššia ako 20 % v siedmich okresoch na Slovensku. Oproti koncu septembra minulého roka sa počet okresov presahujúcich 20-percentnú nezamestnanosť znížil o päť. Okresy, v ktorých bola na konci septembra nezamestnanosť nad 20 %, patria do Prešovského, Banskobystrického a Košického kraja. Zo siedmich okresov sa štyri nachádzajú v Banskobystrickom kraji, dva okresy v Prešovskom kraji a jeden okres v Košickom kraji. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

 

Najvyššiu mieru nezamestnanosti zo všetkých okresov na Slovensku má dlhodobo okres Rimavská Sobota. Na konci septembra v ňom miera nezamestnanosti dosiahla 27,81 %, čo je medziročný pokles o 2,4 percentuálneho bodu. Nasleduje okres Revúca, kde sa miera nezamestnanosti ku koncu septembra medziročne znížila o 2,98 percentuálneho bodu na 24,53 %. Tretí najhorší v miere nezamestnanosti je okres Kežmarok. V ňom bola miera nezamestnanosti 23,84 %, čo je medziročne menej o 1,11 percentuálneho bodu.

Naopak, najnižšiu mieru nezamestnanosti mali na konci septembra okresy Bratislava 5 a Bratislava 4. Miera nezamestnanosti v okrese Bratislava 5 dosiahla 4,89 % a v okrese Bratislava 4 bola nezamestnanosť 5,46 %. Nasledoval okres Galanta s mierou nezamestnanosti 5,54 % a okres Bratislava 1, ktorý vykázal mieru nezamestnanosti 5,63 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy