ECB musí pri bankovom dohľade zohľadňovať národné osobitosti

Vyhlásil to šéf nemeckého úradu pre dohľad nad finančnými trhmi (Bafin) Felix Hufeld. Podľa členky výkonnej rady ECB Sabine Lautenschlägerovej potrvá päť až desať rokov, kým začne dohľad hladko fungovať

Európska centrálna banka (ECB) musí pri výkone bankového dohľadu brať do úvahy národné osobitosti. V pondelok to vyhlásil šéf nemeckého úradu pre dohľad nad finančnými trhmi (Bafin) Felix Hufeld. Zároveň uviedol, že dohľad by sa mal viac venovať problémovým bankám, pričom voľnejší režim by mal platiť pre zdravé banky. "Existujú prípady, v ktorých je absolútne nevyhnutné brať do úvahy národné osobitosti. To je prípad nemeckých družstevných bánk a sporiteľní,“ povedal Hufeld.

 

Bankový dohľad ECB by mohol potrebovať päť až desať rokov, kým bude fungovať hladko, uviedla členka Výkonnej rady ECB Sabine Lautenschlägerová, ktorá je zároveň podpredsedníčkou Jednotného mechanizmu dohľadu ECB. "Potrvá to päť až desať rokov, kým sa všetky záležitosti usadia. A potom to bude hladšia cesta,“ povedala Lautenschlägerová.

Súvisiace články

Aktuálne správy