V Sučanoch by malo vzniknúť 51 nových pracovných miest

Spoločnosť Mar SK v Sučanoch rozširuje za 15 mil. eur svoj závod na výrobu automobilových súčiastok.

Spoločnosť Mar SK, patriaca do španielskej skupiny Grupo Amaya Telleria, plánuje vo svojom závode v Sučanoch rozšíriť výrobu automobilových súčiastok. Podnik by mal preinvestovať viac ako 15 mil. eur, z toho takmer 80 % plánuje vynaložiť na nákup moderných technologických zariadení. V súvislosti s realizáciou investičného zámeru sa vytvorí 51 nových pracovných miest.

„V rámci projektu sa plánuje rozšírenie výroby o jedinečné produkty, ktoré kvôli náročným požiadavkám na presnosť nie sú na Slovensku doposiaľ vyrábané. Predmetom výroby budú ložiská a náboje do kolies označované ako GEN3 – tretej generácie,“ informovalo Ministerstvo hospodárstva SR. Celá produkcia je určená na export. Investor už požiadal štát o investičné stimuly vo výške 1,5 mil. eur vo forme úľavy na dani z príjmov. Požadovaná investičná pomoc na jedno novo vytvorené pracovné miesto je tak zhruba 30 tisíc eur. Plánovaná priemerná mesačná hrubá mzda zamestnanca vrátane odvodov zamestnávateľa je 1 386 eur.

Hlavnou činnosťou spoločnosti Mar SK, s. r. o., ktorá zatiaľ zamestnáva v Sučanoch viac ako 140 ľudí, je výroba automobilových súčiastok a komponentov. Ide najmä o výrobu nábojov kolies, čapov bŕzd a ložiskových krúžkov. Španielska skupina Grupo Amaya Telleria je v súčasnosti lídrom na európskom trhu nábojov do kolies a má tiež významné postavenie na trhu v južnej Amerike. Pôsobí prevažne v Španielsku, ale aj v Brazílii a v Mexiku. V súčasnosti zamestnáva viac ako 500 zamestnancov a dosahuje celkové tržby viac ako 83 mil. eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy