Obrat skupiny PSA v treťom štvrťroku posilnil o 3,2 %

Obrat skupiny PSA Peugeot Citroën dosiahol v treťom štvrťroku 2015 hodnotu 12,39 mld. eur.

Obrat francúzskej automobilovej skupiny PSA Peugeot Citroën (PSA) dosiahol v treťom štvrťroku 12,39 mld. eur, čo predstavuje medziročný nárast o 3,2 %. Obrat PSA bez započítania čínskeho joint venture predstavoval 8,052 mld. eur s medziročným rastom o 1 %. Obrat z predaja nových vozidiel sa zvýšil o 2,6 %. Informovala o tom skupina PSA.

Celosvetový predaj automobilky sa za tretí štvrťrok znížil o 4,3 % a mimo Číny narástol o 0,8 %. Výrazný nárast predaja o 6,1 % evidovala v Európe, a to vďaka rozširovaniu predajnej siete a úspechu modelových radov. Obrat spoločnosti Faurecia, ktorá patrí do portfólia skupiny, dosiahol v treťom štvrťroku tohto roku 4,749 mld. eur, čo predstavuje medziročný rast o 8,3 %. Obrat jej finančnej inštitúcie Banque PSA Finance vzrástol v sledovanom období o 100 % na 3,94 mld. eur. Skupina PSA očakáva, že automobilový trh v Európe porastie v tomto roku o 8 % a v Číne o 3 %. Automobilové trhy v Latinskej Amerike by mali poklesnúť približne o 15 % a v Rusku o 35 %.

Skupina PSA Peugeot Citroën je automobilová skupina, ktorú tvoria značky Peugeot, Citroën a DS a je aktívna v 160 krajinách sveta. Skupina je druhým najväčším automobilovým predajcom v Európe s obratom 54 mld. eur za rok 2014 s celkovým predajom 3 mil. vozidiel. Spoločnosť PSA Peugeot Citroën má závod aj v Trnave. Strategickú investíciu na Slovensku oznámil francúzsky koncern v januári 2003.

Súvisiace články

Aktuálne správy