Autotex v Snine plánuje rozširovať výrobu, v hre sú i nové pracovné miesta

Spoločnosť Autotex pôsobiaca v Snine plánuje rozšíriť svoju výrobu. V nových priestoroch chce vytvoriť desiatky pracovných miest. O budúcoročných zámeroch firmy informoval TASR jej konateľ Miloslav Čermák.
Autotex plánuje v nových priestoroch vyrábať lakťové opierky a koberce pre motorové vozidlá. V meste by naďalej produkoval aj hlavové opierky pre automobilový priemysel. „V Snine momentálne zamestnávame 165 ľudí. Prognóza v rámci rozširovania výroby je zamestnávať v meste celkovo do 200 ľudí,“ ozrejmil Čermák.
Sninská spoločnosť pôsobí v halách po bývalom obuvníckom závode. Novú prevádzku plánuje postaviť na mestskom pozemku. V tejto súvislosti už požiadala radnicu o obstaranie zmien a doplnkov územného plánu. V hre je aj alternatíva umiestnenia prevádzky do nevyužívaných mestských priestorov.
Definitívne rozhodnutie, pokiaľ ide o miesto, teda zatiaľ nepadlo. Dohodnuté ešte nie sú ani bližšie podmienky spolupráce radnice a investora. „Mesto dalo vypracovať znalecké posudky na dotknuté nehnuteľnosti. Po obdržaní konečného stanoviska spoločnosti Autotex môžu byť ďalšie úkony predložené na rokovanie Mestského zastupiteľstva, ktoré sa uskutoční v decembri tohto roka,“ informovala hovorkyňa sninskej radnice Eva Mihaliková.
Autotex, s. r. o., je na trhu od roku 1996. Je dcérskou spoločnosťou českej firmy Sněžka Náchod, ktorá šije komponenty pre automobilový priemysel. Plánovanú investíciu v Snine odhadol Čermák na asi 50 miliónov českých korún (1,85 milióna eur).

Súvisiace články

Aktuálne správy