Tržby ruského oceliarstva sa podľa odhadu znížia o 10 %

Ruská oceliarska firma, ktorá odhaduje, že tržby za predaj ocele na trhu krajiny v tomto roku klesnú o desatinu, plánuje zredukovať svoje náklady o 1 až 3 %

Ruský hutnícky sektor čelí v tomto roku poklesu tržieb o 10 %. Upozornila na to v piatok ruská oceliarska spoločnosť Severstaľ. Oslabujúci dopyt je odzrkadlením očakávaného poklesu ekonomiky krajiny v tomto roku o 4 %. Hospodárstvo Ruska totiž poškodzuje ekonomické spomalenie Číny, nízke ceny ropy a západné sankcie uvalené na Moskvu pre jej rolu v ukrajinskom konflikte.

Firma Severstaľ zhruba tretinu svojej produkcie predáva na domácom trhu, pričom sa snaží znižovať náklady, aby čelila ekonomickému poklesu Ruska. Firma plánuje svoje náklady znížiť o 1 až 3 %, povedal pre agentúru Reuters generálny riaditeľ spoločnosti Vadim Larin. „Predpokladáme, že tržby za predaj ocele v tomto roku v Rusku sa znížia o 10 %,“ uviedol Larin. „Na budúci rok neočakávame nejaký výrazný pokles, pretože tento rok je rokom prispôsobenia sa novej situácii,“ poznamenal.

Súvisiace články

Aktuálne správy