Orange zvýšil zisk a zlepšil celoročný výhľad

Štvrtý najväčší telekomunikačný operátor v Európe podľa tržieb očakáva celoročný jadrový zisk na úrovni 12,3 mld. eur. Skorší odhad sa pohyboval v rozpätí 11,9 až 12,1 mld. eur.

Francúzska telekomunikačná skupina Orange zaznamenala v treťom kvartáli prvýkrát od roku 2009 nárast tržieb aj jadrového zisku. Celoročný zisk pred úrokmi, zdanením a odpismi (EBITDA) spoločnosť v súčasnosti očakáva na úrovni 12,3 mld. eur. To predstavuje zlepšenie oproti skoršiemu cieľu 11,9 až 12,1 mld. eur. Na porovnateľnej báze tržby firmy v treťom kvartáli vzrástli o 0,5 % na 10,28 mld. eur. EBITDA posilnil o 1,1 % na 3,56 mld. eur. Na výsledky pozitívne vplývala najmä silná pozícia na kľúčovom domácom trhu. Spoločnosť o tom informovala vo štvrtok.

Štvrtý najväčší telekomunikačný operátor v Európe podľa tržieb sa postupne spamätáva z dopadov intenzívnej cenovej vojny. Tá začala v roku 2012 vstupom nízkonákladového operátora Iliad na francúzsky trh mobilnej komunikácie. V súčasnosti Orange stupňuje investície do rýchleho a internetu a širokopásmových sietí a na domácom trhu sa profiluje ako poskytovateľ prémiových služieb, za čo si účtuje vyššie ceny.

Na slovenskom trhu pôsobí spoločnosť Orange Slovensko, ktorá je integrovaným telekomunikačným operátorom poskytujúcim komplexné telekomunikačné služby v mobilnej a pevnej sieti. Majiteľom 100 % akcií spoločnosti Orange Slovensko je skupina Orange.

Súvisiace články

Aktuálne správy