Letové prevádzkové služby obnovia rádiokomunikačný systém

Letové prevádzkové služby predpokladajú vynaložiť na obnovu svojho rádiokomunikačného systému predbežne 3,5 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty

Letové prevádzkové služby SR, š. p. (LPS) obnovia svoj rádiokomunikačný systém. Na investíciu chcú z vlastných zdrojov vynaložiť predbežne 3,5 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (4,2 mil. eur vrátane dane). Ako vyplýva z vyhlásenej verejnej súťaže, súčasťou zákazky plánovanej na sedemnásť mesiacov bude pozáručný servis na dva roky od uplynutia záručnej lehoty. Rádiové zariadenia VHF a UHF budú obnovené v sídle podniku v Bratislave, ako aj na rádiových lokalitách Veľký Javorník, Krížava, Kráľova hoľa a Veľký Bučeň, inštalovaná bude nová lokalita Mošník a v prípade uplatnenia opcie bude rádiokomunikačný systém dodaný aj na lokalitu Sitno.

Lehota na predkladanie ponúk je 27. januára 2016. Rozhoduje ekonomicky najvýhodnejšia ponuka na základe dvoch kritérií, keď relatívna váha ceny za obnovu rádiokomunikačného systému, vrátane opcie, je 70 % a prevádzkových nákladov na rádiokomunikačný systém na dva roky od uplynutia záručnej lehoty 30 %. Podnik plánuje pri výbere dodávateľa použiť elektronickú aukciu.

Štátny podnik Letové prevádzkové služby SR bol založený 1. januára 2000, je nástupcom bývalej príspevkovej organizácie Riadenie letovej prevádzky SR. Vykonáva najmä letecké prevádzkové služby vo vzdušnom priestore SR, letové informačné služby, letecké telekomunikačné služby a služby technického zabezpečenia. Základné imanie podniku je 54,821 mil. eur, zakladateľom podniku je Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR.

Súvisiace články

Aktuálne správy