Zisk banky Morgan Stanley klesol o viac ako 40 %

Za júl až september banka vykázala zisk patriaci majiteľom kmeňových akcií v sume 939 mil. USD, v rovnakom období vlaňajška bol v objeme 1,63 mld. USD

Americká banka Morgan Stanley za tretí štvrťrok vykázala zisk, ktorý zďaleka nenaplnil očakávania trhu. Zisk banky pritom oslabil už druhý kvartál po sebe, keďže neistota v súvislosti s načasovaním zvýšenia úrokových sadzieb v USA a obavy zo spomaľovania čínskej ekonomiky vyvolali turbulencie na globálnych trhoch.

Zisk patriaci majiteľom kmeňových akcií klesol o 42 % na 939 mil. USD, čiže 48 centov na akciu z úrovne 1,63 mld. USD, resp. 83 centov na akciu v rovnakom kvartáli minulého roka. Analytici, ktorých vo svojom prieskume oslovila agentúra Reuters, v priemere odhadovali, že bude vo výške 62 centov na akciu. Konsolidované čisté tržby banky Morgan Stanley za júl až september oslabili o 12,8 % na 7,77 mld. USD. Bez zohľadnenia účtovných úprav boli tržby banky za tretí štvrťrok v objeme 7,33 mld. USD, čiže tiež nenaplnili očakávania analytikov, ktorí v priemere predpokladali, že budú v sume 8,54 mld. USD.

(1 EUR = 1,1333 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy