Zisk spoločnosti General Electric prekonal očakávania

Americký výrobca leteckých motorov a elektrických turbín za tretí štvrťrok vykázal zisk bez zahrnutia jednorazových položiek v sume 29 centov na akciu, analytici očakávali 26 centov na akciu

Americká spoločnosť General Electric v treťom štvrťroku dosiahla vyšší zisk, ako sa očakávalo, keďže výsledky jej divízie vyrábajúcej letecké motory a elektrické turbíny vykompenzovali zhoršenie hospodárenia divízie vyrábajúcej zariadenia používané pri ťažbe ropy a plynu.

Konglomerát za tretí kvartál vykázal čistý zisk 2,51 mld. USD, čiže 25 centov na akciu. V rovnakom období minulého roka bol v sume 3,54 mld. USD, čiže 35 centov na akciu. Zisk spoločnosti bez zohľadnenia jednorazových položiek bol za júl až september tohto roka vo výške 29 centov na akciu. Analytici, ktorých vo svojom prieskume oslovila agentúra Reuters, v priemere predpokladali, že bude v sume 26 centov na akciu.

Tržby spoločnosti v treťom kvartáli klesli o 1,3 % na 31,68 mld. USD. Negatívne ich totiž ovplyvnil 16-percentný pokles v segmente dodávok zariadení a služieb zákazníkom v ropnom a plynárenskom priemysle. Tržby segmentu leteckej techniky stúpli o 5 % a príjmy energetickej a vodárenskej divízie sa zvýšili o 1 %.

(1 EUR = 1,1439 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy