Po M. Winterkornovi ukončia svoje pôsobenie vo VW ďalší manažéri

Škandál okolo nemeckej automobilky Volkswagen, ktorá podvádzala pri emisných testoch v Spojených štátoch, už stál miesto šéfa spoločnosti Martina Winterkorna, ktorý v stredu (23.9.) oznámil svoju rezignáciu. Dnes zdroje z automobilky informovali o ďalších členoch manažmentu, ktorí by Winterkorna mali nasledovať. Informovala o tom agentúra Reuters.
Podľa nemenovaného zdroja z Volkswagenu o funkciu prídu aj šéfovia oddelení výskumu a vývoja Audi a Porsche Ulrich Hackenberg a Wolfgang Hatz. Rovnako skončí svoje pôsobenie na pozícii výkonného riaditeľa VW pre USA Michael Horn. Všetci budú odvolaní na schôdzke dozornej rady spoločnosti, ktorá sa uskutoční v piatok 25. septembra. O plánovanom odvolaní Hackenberga a Hatza už skôr informoval denník Bild. Volkswagen, ani Audi či Porsche sa k informácii nevyjadrili.
Navyše, podľa týždenníka Der Spiegel, ktorý sa odvolal na nemenované zdroje, okrem spomínaných manažérov by mal o svoj post prísť aj šéf vývoja motorov vo Volkswagene Heinz-Jakob Neusser. VW ani túto informáciu nekomentoval.

Súvisiace články

Aktuálne správy