Euro oproti doláru vo štvrtok posilnilo

Svetové devízové trhy - euro, dolár, nórska koruna, česká koruna, poľský zlotý, maďarský forint

Správa „FINANCIE: Euro oproti doláru vo štvrtok posilnilo,“ rozšírená o informácie o vývoji na stredoeurópskom devízovom trhu v treťom odseku

LONDÝN 24. septembra (SITA, Reuters) – Euro vo štvrtok oproti doláru posilnilo, keďže podľa šéfa Európskej centrálnej banky Maria Draghiho v najbližšom období nie je nutný ďalší menový stimul. Draghi v stredu povedal, že hoci riziká pre výhľad európskej inflácie a hospodárskeho rastu sa zvýšili pre spomalenie nových trhových ekonomík, banka bude potrebovať viac času na rozhodnutie o nejakom novom kroku.

Euro oproti doláru stúplo o 0,2 % na 1,1210 USD/EUR. Nórska koruna voči doláru klesla až na 13-ročné minimum v reakcii na to, že centrálna banka krajiny prekvapujúco zredukovala úrokové sadzby. Koruna oslabila o vyše 2 % na 8,4842 NOK/USD, čiže najnižšie od polovice roku 2002.

Stredoeurópske meny vo štvrtok oproti euru oslabili. Maďarský forint si do 9:29 SELČ odpísal 0,21 % a klesol na 312,180 HUF/EUR, poľský zlotý oslabil o 0,08 % na 4,219 PLN/EUR a hodnota českej koruny tiež mierne klesla, a to o 0,02 % na 27,130 CZK/EUR.

Súvisiace články

Aktuálne správy