Firmy Konfektion a Sisme žiadajú od štátu pomoc vo výške 4,55 mil. eur

Dve spoločnosti s ručením obmedzeným, a to Konfektion E–SK a Sisme Slovakia, žiadajú od štátu investičnú pomoc v celkovej hodnote 4,55 milióna eur. Vyplýva to z návrhov Ministerstva hospodárstva (MH) SR na jej poskytnutie, ktoré dnes prerokoval a schválil na svojej schôdzi vládny kabinet.
Konfektion E–SK, s. r. o., Prešov, požaduje na realizáciu investičného zámeru rozšírenia existujúceho závodu na výrobu káblových zväzkov pre senzoriku spalín pre ostatné poľnohospodárske a stavebné stroje s dieselovým motorom v lokalite Prešova investičnú pomoc v hodnote 2,80 milióna eur vo forme úľavy na dani z príjmu.
Sisme Slovakia, s. r. o., Malý Krtíš, žiada investičnú pomoc na realizáciu investičného zámeru „Diverzifikácia výroby existujúceho závodu v Malom Krtíši“ v hodnote 1,75 milióna eur, a to na obstaraný dlhodobý a nehmotný majetok v sume 400.000 eur a vo forme úľavy na dani z príjmu vo výške 1,35 milióna eur.
„Cieľom investičného zámeru (Sisme) je zavedenie novej výroby elektrických motorov pre práčky. Realizácia investičného zámeru vo výške 5 miliónov eur je rozložená na obdobie rokov 2015 a 2016. V priamej súvislosti s investičným zámerom sa do konca roku 2018 vytvorí 70 nových pracovných miest,“ doplnilo MH SR.
Konfektion E – SK má jediného spoločníka, a to spoločnosť Konfektion E Elektronik GmbH so sídlom v nemeckom Kressbergu. Firma je členom skupiny Amphenol Corporation so sídlom v USA, ktorá je druhým najvýznamnejším výrobcom elektronických súčiastok a zariadení na svete. Navrhuje, vyrába a obchoduje s elektrickými, elektronickými a optickými konektormi, koaxiálnymi a žilovými káblami a prepojovacími systémami.
Sisme Slovakia je dcérska spoločnosť talianskej Sisme S.p.A., bola založená v roku 2007 ako spoločnosť zameraná na výrobu rotorov a statorov pre hermetické a polohermetické kompresory pre európsky trh.

Súvisiace články

Aktuálne správy