Predaj Zuno banky ešte nie je ukončený, získať ju má ruská Alfa

Online banka Zuno ostáva samostatná plne regulovaná banka so sídlom vo Viedni. Proces predaja zatiaľ nebol uzatvorený.

Online banka Zuno ostáva samostatná plne regulovaná banka so sídlom vo Viedni. Proces predaja zatiaľ nebol uzatvorený. Konštatuje to banka v reakcii na informácie zverejnené portálom lidovky.cz.
Podľa portálu kľúčové rozhodnutia o predaji už padli. Zuno má kúpiť najväčšia ruská súkromná banka Alfa na čele s podnikateľom Michailom Fridmanom. Transakciu podľa zdrojov portálu schválil nový aj pôvodný rakúsky majiteľ. K jej dokončeniu vraj chýba už len vypracovanie finálnej zmluvy a schválenie rakúskym orgánom dohľadu.
"Možná zmena vlastníctva nebude mať žiaden dopad na klientov v Českej republike a na Slovensku a ich vklady ostávajú chránené podľa rakúskeho zákona o ochrane vkladov. Pre zákazníkov sa nič nemení, Zuno bude naďalej poskytovať rovnaké služby aj produkty a pracovať na ďalších inováciách," informoval PR manažér banky Ivo Trávniček.
Pripomenul, že potenciálna zmena vlastníctva podlieha schváleniu zo strany finančných autorít. Zuno je držiteľom bankovej licencie udelenej Rakúskym úradom pre dohľad nad finančným trhom a zatiaľ stále pôsobí ako dcérska spoločnosť Raiffeisen Bank International (RBI).
Online banka Zuno spustila svoju činnosť v roku 2010 na Slovensku, po ktorom nasledovala v polovici roka 2011 Česká republika. V súčasnosti má 250.000 zákazníkov, dve stovky zamestnancov, 750 miliónov eur v depozitoch a objem úverov na úrovni 70 miliónov eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy