Nezamestnanosť v Poľsku klesla v auguste na 10 %

Miera nezamestnanosti v Poľsku zaznamenala v auguste mierny pokles a dosiahla najnižšiu hodnotu za posledné roky. Oznámilo to dnes poľské ministerstvo práce. Informovala o tom agentúra PAP.
Podľa ministerstva klesla nezamestnanosť v Poľsku v auguste na 10 % z 10,1 % v predchádzajúcom mesiaci. Počet nezamestnaných klesol medzimesačne o vyše 20.000 na 1,565 milióna. „Toto je najlepší výsledok od roku 2008, keď sa začala svetová finančná kríza,“ povedal dnes poľský minister práce Wladyslaw Kosiniak-Kamysz na okraj 25. ekonomického fóra v Krynici. Za posledné dva roky sa podľa neho počet nezamestnaných v Poľsku znížil o 518.000. „Takéto zlepšenie na trhu práce sme nezaznamenali už roky,“ dodal.
Minister očakáva, že už za september zaznamená miera nezamestnanosti jednociferné číslo a v tomto trende by vývoj na trhu práce mal pokračovať aj naďalej. V rozpočte na rok 2016 sa počíta s tým, že ku koncu budúceho roka dosiahne nezamestnanosť 9,8 %. Podľa Kosiniaka-Kamysza je ale toto číslo príliš konzervatívny odhad a on sám očakáva, že bude nižšie.

Súvisiace články

Aktuálne správy