Vodohospodárska výstavba chce pri budove postaviť parkovací dom

Nevyhovujúci stav parkovania v okolí svojej administratívnej budovy v bratislavskej Karlovej Vsi plánuje štátny podnik Vodohospodárska výstavba riešiť novým parkovacím domom. Výstavbu za približne 4 milióny eur mieni začať na jar budúceho roka. Vyplýva to zo zámeru, ktorý podnik predložil na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA).
Administratívna budova Vodohospodárskej výstavby na Karloveskej ulici má kapacitu asi 545 zamestnancov a okolo 80 návštevníkov denne. „Potreba statickej dopravy pre administratívnu budovu je v nevyhovujúcom až kritickom stave,“ uvádza firma v zámere.
V súčasnosti je pre potreby parkovania v areáli k dispozícii 33 parkovacích miest v existujúcej podzemnej parkovacej garáži prístupnej z ulice Líščie údolie, približne 20 provizórnych parkovacích stojísk na teréne na juhovýchodnej strane budovy a asi 60 miest na severozápadnej strane areálu. „Parkoviská na teréne sú navyše v nevyhovujúcom stave,“ dodáva navrhovateľ.
Vodohospodárska výstavba chce preto zabezpečiť dostatočné, bezproblémové a bezpečné parkovanie pracovníkov a návštevníkov administratívnej budovy výstavbou parkovacieho domu a zároveň celkovo skultúrniť a oživiť jej areál.
Zámer počíta s vytvorením 190 parkovacích miest, z toho 143 stojísk v parkovacom dome a 47 na teréne. Parkovací dom bude pozostávať z jedného podzemného podlažia, dvoch nadzemných podlaží a strechy určenej na parkovanie. Celková podlahová plocha by mala dosiahnuť vyše 4580 štvorcových metrov (m2).
Stavebné práce by chcel štátny podnik začať v marci 2016 a podľa odhadu by mali trvať zhruba rok. Náklady investície by sa mali pohybovať na úrovni okolo 4,1 milióna eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy