Rekonštrukcia ciest v Prešovskom kraji bude stáť 3 mil. eur

Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja vybrala za zhotoviteľov prác stavebné firmy Eurovia SK, Inžinierske stavby a Strabag. Mesto Prešov chce dať na údržbu miestnych komunikácií za štyri roky takmer 4 mil. eur vrátane dane z pridanej hodnoty, zákazku získala prešovská firma J.V.S.

Rekonštrukcia havarijných úsekov ciest II. a III. triedy v Prešovskom samosprávnom kraji bude stáť 2,59 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty, resp. 3,11 mil. eur vrátane dane. Práce na 25 vybraných úsekoch ciest v dĺžke 28 kilometrov sú plánované na tri mesiace. Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja vybrala za zhotoviteľov prác stavebné firmy Eurovia SK, a. s. Košice, Inžinierske stavby, a. s. Košice a Strabag, s. r. o. Bratislava na základe vyhodnotenia výzvy na predkladanie ponúk zverejnenej v marci tohto roku.

V šiestich zo siedmich častí verejného obstarávania predložili ponuku piati uchádzači a v jednej časti štyria. Predpokladaná hodnota zákazky bola 2,76 mil. eur bez dane (3,31 mil. eur s daňou). Zmluvná cena tak predstavuje takmer 94 %. Eurovia SK vykoná práce v dvoch oblastiach kraja v pôsobnosti cestárov spolu za 921,1 tis. eur bez dane (1,11 mil. eur s daňou), Inžinierske stavby v troch oblastiach za 850,61 tis. eur bez dane (1,02 mil. eur s daňou) a Strabag v dvoch oblastiach za 819,4 tis. eur bez dane (983,3 tis. eur s daňou). Prešovskí krajskí cestári rozdelili zákazku na sedem častí podľa počtu oblastí, kde spravujú regionálne cesty – Bardejov, Humenné, Poprad, Prešov, Stará Ľubovňa, Svidník a Vranov nad Topľou.

Mesto Prešov plánuje vynaložiť na údržbu miestnych komunikácií za štyri roky 3,3 mil. eur bez dane, teda 3,96 mil. eur s daňou. Zákazku získala prešovská firma J.V.S., s. r. o., keď uspela spomedzi troch uchádzačov. Vyplýva to z vyhodnotenia výzvy na predkladanie ponúk vyhlásenej v marci. Odhadované náklady prác boli 4,28 mil. eur bez dane (5,14 mil. eur s daňou), vysúťažená cena má podiel vyše 77 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy