Prevádzkový zisk LG Electronics klesol o 60 %

Za druhý štvrťrok výrobca televízorov a smartfónov vykázal prevádzkový zisk 244 mld. juhokórejských wonov, v rovnakom období vlaňajška to bolo 610 mld. KRW.

Juhokórejská spoločnosť LG Electronics Inc v druhom štvrťroku evidovala pokles zisku o 60 %, keďže predaj jej televízorov a smartfónov oslabil v dôsledku menšieho dopytu a silnej konkurencie. Firma LG, ktorá je druhým najväčším výrobcom televízorov na svete po Samsungu, za druhý kvartál vykázala prevádzkový zisk 244 mld. juhokórejských wonov (KRW). V rovnakom období pred rokom pritom bol v objeme 610 mld. KRW. Výsledok za druhý kvartál tohto roka je výrazne nižší v porovnaní očakávaním analytikov oslovených v prieskume agentúry Reuters, ktorí odhadovali, že bude vo výške 395 mld. KRW.

Divízia výroby televízorov sa dostala do prevádzkovej straty 82,7 mld. KRW, hoci v druhom kvartáli vlaňajška dosiahla zisk 159 mld. KRW. V strate bola táto divízia už v období januára až marca, ale iba v sume 6,2 mld. KRW. Divízia mobilnej komunikácie dosiahla iba nepatrný zisk, a to 0,2 mld. KRW, keďže jej dodávky smartfónov medziročne klesli. Odzrkadlením rastúcich obáv trhu o podnikateľský výhľad firmy LG Electronics je to, že hodnota jej akcií minulý týždeň klesla na najnižšiu úroveň za viac ako 12 rokov.

(1 EUR = 1283,83 KRW)

Súvisiace články

Aktuálne správy