Zisk koncernu United Technologies klesol v 2. kvartáli asi o desatinu

Americký konglomerát United Technologies oznámil za 2. kvartál medziročný pokles zisku takmer o desatinu, čo je dôsledok nižších tržieb a jednorazových nákladov. Upravený zisk však prekonal očakávania analytikov, naopak, v tržbách firma za odhadmi zaostala. Informoval o tom portál RTTNews.
Firma, ktorá je materskou spoločnosťou výrobcu leteckých motorov Pratt & Whitney, výrobcu výťahov Otis a vrtuľníkov Sikorsky, uviedla, že zisk za 2. štvrťrok 2015 dosiahol 1,54 miliardy USD (1,42 miliardy eur). Na akciu to predstavuje 1,73 USD. Na porovnanie, v rovnakom období minulého roka dosiahla zisk 1,68 miliardy USD (1,84 USD/akcia. V medziročnom porovnaní to znamená pokles zisku o 8,3 %.
Upravený zisk, teda bez započítania mimoriadnych položiek, dosiahol 1,81 USD/akcia. To znamená lepší výsledok, než predpokladali ekonómovia. Tí počítali s upraveným ziskom na úrovni 1,71 USD/akcia.
Tržby v 2. kvartáli klesli medziročne o 5 % na 16,33 miliardy USD zo 17,19 miliardy USD v rovnakom štvrťroku predchádzajúceho roka. V tomto prípade spoločnosť zaostala za očakávaniami analytikov, ktorí rátali s tržbami na úrovni 16,52 miliardy USD. Pod pokles tržieb sa podľa spoločnosti čiastočne podpísali nepriaznivé kurzové vplyvy.

Súvisiace články

Aktuálne správy