Čínsky Huawei dodá viac smartfónov, ako plánoval

Spoločnosť Huawei dosiahne svoj cieľ dodať v roku 2015 100 mil. mobilných telefónov ešte pred koncom roka.

Čínska spoločnosť Huawei Technologies, štvrtý najväčší výrobca smartfónov na svete, predbehla svoj plán dodávok smartfónov na svetové trhy a podarí sa jej dosiahnuť cieľ, dodať v roku 2015 100 mil. mobilných telefónov, ešte pred koncom tohto roka. Uviedla to agentúra Reuters po nahliadnutí do internej správy.

Spoločnosť so základňou v Šen-čene podľa interných údajov dodala na svetové trhy v máji a v júni smartfóny v objeme väčšom ako 10 mil. kusov. V roku 2014 však Huawei dodal len 75 mil. smartfónov a nepodarilo sa mu dosiahnuť cieľ 80 mil. dodaných kusov. V pondelok spoločnosť oznámila nárast príjmov v prvej polovici roka 2015 o 30 % na sumu 175,9 mld. jüanov. Zároveň dodala, že by v roku 2015 mala dosiahnuť „efektívny rast“.

Podiel spoločnosti Huawei na svetovom trhu so smartfónmi bol v prvej polovici tohto roka na úrovni 5,4 %. Podľa firmy Gartner, pôsobiacej v oblasti prieskumu trhu, mala spoločnosť na trhu štvrtý najväčší podiel po Samsung Electronics, Apple Inc a Lenovo Group Ltd.

(1 EUR = 6,7615 CNY)

Súvisiace články

Aktuálne správy