Firma Lockheed údajne kupuje divíziu United Tech’s Sikorsky

Informovala o tom agentúra Reuters s tým, že firmy zverejnia dohodu v pondelok. Hodnota transakcie podľa dostupných informácií dosahuje 8 mld. USD.

Spoločnosť Lockheed Martin, najväčší americký výrobca zbraní, odsúhlasila odkúpenie leteckej divízie spoločnosti United Technologies Corp’s Sikorsky, teda výrobcu vrtuľníkov Black Hawk, za 8 mld. USD. Informovala o tom agentúra Reuters s tým, že firmy transakciu zverejnia v pondelok. Pre Lockheed to bude najväčšia akvizícia od transakcie s firmou Martin Marietta v hodnote 10 mld. USD. Táto akvizícia sa uskutočnila pred dvomi desaťročiami. Predstavitelia United Technologies a Lockheed situáciu nekomentovali.

O United Technologies Corp’s Sikorsky sa podľa zdrojov agentúry Reuters uchádzala aj spoločnosť Textron, vzhľadom na narastajúcu cenu však z hry vypadla. Predstavitelia Pentagonu minulý týždeň uviedli, že starostlivo zvážia predaj aktív United Technologies Corp’s Sikorsky. Firma je najvýznamnejším dodávateľom helikoptér pre americkú armádu. Americké ministerstvo obrany by mohlo nechať obchodnú transakciu prešetriť protimonopolnými úradmi. Podľa predpokladov by Pentagon nemal dohodu zablokovať, keďže Lockheed nevyrába vrtuľníky. Mohla by však prísť požiadavka na určité záruky, keďže sa zvyšuje rozsah spoločnosti Lockheed.

(1 EUR = 1,0889 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy