Vodohospodársky podnik upraví potoky v žilinskej časti Trnové

Slovenský vodohospodársky podnik pripravuje úpravu potoka Trnovka a Breznického potoka v žilinskej mestskej časti Trnové. Predpokladaná cena prác plánovaných na dvanásť mesiacov je takmer 965 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Slovenský vodohospodársky podnik, š. p. (SVP), odštepný závod Piešťany plánuje v Trnovom, mestskej časti Žiliny, upraviť potok Trnovka a Breznický potok. Odhadované náklady prác plánovaných na dvanásť mesiacov dosahujú 964,7 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty (1,16 mil. eur vrátane dane). Súčasťou investície v dvaapoltisícovej žilinskej mestskej časti Trnové sú preložky plynovodu a prípojok, ako aj vodovodu.

Ako vyplýva z vyhlásenej výzvy na predkladanie ponúk, termín na otváranie ponúk je 3. augusta. Rozhoduje ekonomicky najvýhodnejšia ponuka – cena má relatívnu váhu 70 bodov a lehota uskutočnenia prác tridsať. Uchádzači majú preukázať, že v predchádzajúcich piatich rokoch realizovali práce na vodných stavbách v celkovom náklade minimálne 950 tis. eur bez dane.

Slovenský vodohospodársky podnik, š. p. so sídlom v Banskej Štiavnici bol založený rozhodnutím ministerstva pôdohospodárstva v decembri 1996, v Obchodnom registri SR je zapísaný od 1. júla 1997. Vznikol spojením štyroch štátnych podnikov Povodie Dunaja, Povodie Váhu, Povodie Hrona a Povodie Bodvy a Hornádu. Podnik má štyri odštepné závody Bratislava, Piešťany, Banská Bystrica a Košice a jeho kmeňové imanie je 891,25 mil. eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy