Odmena 10 000: Stačí svoje dieťa pomenovať po superpotravine

, msn money Foto: SITA

Americká sieť BJ Restaurant & Brewhouse oznámila, že prví rodičia v Amerike, ktorí dajú svojmu potomkovi meno "Quinoa", získajú odmenu v podobe darčekových poukážok do siete reštaurácií v hodnote 10 000 dolárov.

Podmienkou je, aby sa dieťa narodilo do dňa Sviatku práce, ktorý sa v Spojených štátoch oslavuje prvý septembrový pondelok. Rodičia musia následne do 21. októbra predložiť rodný list, ako dôkaz.

"Pri príležitosti predstavenia nového jedla, misy Quinoa, sme chceli urobiť niečo veľké, možno aj trochu šialené," vyhlásil Kevin Mayer, marketingový riaditeľ reštaurácii. Spoločnosť tvrdí, že zatiaľ na území USA nie je ani jediný človek s menom  Quinoa.

Quinoa vyzerá ako kuskus alebo proso, táto plodina s s vysokým obsahom živín, pomáha v boji proti rakovine. Quinoa je bohatá na mangán, horčík, tryptofán, kyselinu listovú a fosfor. V porovnaní s inými obilninami ide o podstatne lepší zdroj vápnika a bielkovín. Pôsobí protizápalovo, má pozitívny vplyv na srdce a cievy.

Tí, ktorí ale v najbližších dňoch nečakajú prírastok do rodiny, strach ohľadom stravovania mať nemusia. Firma rozdá do 6. júla 10 dolárové zľavy a 35 dolárové kupóny medzi používateľov Twitteru, ktorí si zmenia svoje meno na svojom účte na "Quinoa." Sieť BJ má 163 reštaurácií v 20 štátoch.

Ak sa vám zdá pomenovanie vášho potomka po módnom jedle výmenou za darčekové poreštauračné poukážky absurdné, vedzte, že nejde o úplne nezmapované územie. Rodičia dieťaťa narodeného 11. novembra 2011, čo je dátum uvedenie na trh videohry Skyrim, údajne vyhrali do konca svojho života zadarmo hry firmy Bethesda. Museli však svojho potomka pomenovať Dovahkiin.

Súvisiace články

Aktuálne správy