Slovensko-gruzínske podnikateľské fórum

Slovensko-gruzínske podnikateľské fórum sa bude konať v piatok 19. júna od 10.00 h v hoteli Devín v Bratislave. Otvorí ho minister hospodárstva SR Vazil Hudák a gruzínsky prezident Giorgi Margvelašvili.
Podnikateľské fórum organizuje Ministerstvo hospodárstva SR a Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) v spolupráci so Slovak Business Agency, Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a Ministerstvom zahraničných vecí a európskych záležitostí SR. Hlavným zámerom je prezentovať investičné a obchodné možnosti vzájomnej slovensko-gruzínskej spolupráce. Zúčastní sa na ňom 52 slovenských a gruzínskych spoločností z oblasti poľnohospodárstva, potravinárstva, stavebníctva, farmaceutického priemyslu, finančných služieb a výstavníctva.
Súčasťou podujatia bude podpísanie Memoranda o spolupráci medzi Slovak Business Agency (SR) a Entrepreneurship Development Agency (Gruzínsko), zamerané na podporu malých a stredných podnikateľských subjektov oboch krajín formou vzájomnej výmeny informácií, transferu technológií, mentoringu, vzdelávania a využívania znalostí z projektov R&D, akademických výskumov, priemyselného dizajnu, kreatívneho výskumu a iných odvetví hospodárstva.
Záujem o prípadný brífing s ministrom Vazilom Hudákom (cca o 10.30 h) je potrebné oznámiť hovorkyni ministra Miriam Žiakovej dnes, t. j. vo štvrtok 18. júna do 16.00 h.
TASR o tom dnes informoval z komunikačného oddelenia MH SR Michal Dzurjanin.

Súvisiace články

Aktuálne správy